onsdag 10. mars 2010

Kyllinglasagne!

Sunn mat kan være veldig godt, og et eksempel kan du se over. Lagde saus fra bunnen av, og kunne derfor krydre slik som jeg ville=) Med en god salat og en bit baguette var dette et fantastisk måltid! Til og med Johan synes det her var fantastisk, og han kjenner sin lasagne!
Og du gjør sånn her:

Kyllinglasagne - 4 pers.:

6 lasagneplater
1 1/2 dl revet ost

Kjøttsaus:
400 g kyllingkjøttdeig
olje til steking
1 løk hakket i biter
1 boks hakkede tomater
1 dl vann
1/2 terning hønsebuljong
salt
pepper
oregano

Ostesaus:
6 dl melk
2 ss siktet hvetemel
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/4 ts muskat

Stek kjøttdeigen, og ha i løken. Ha i vann, hakkede tomater og hønsebuljong, la det koke opp i panna, og smak til med krydder. Jeg brukte mye krydder for å få en god smak.
Lag en meljevning med litt av melken og melet. Kok opp resten av melken, og rør inn jevningen. Smak til med krydder.
Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en egnet form, og dryss ost på toppen.
Retten stekes på 200 grader midt i ovnen, til den ser feridg ut, ca. 20-30 min, litt avhengig av platene du bruker.
Smaker veldig bra med litt salat og litt baguette ved siden av=)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar